menu
Politiche della Natura
Fondazione Zimei, Pescara, Italy
21. May 2016 - 21. June 2016

SLUŽBENA STRANICA


Kustosica: Massimiliano Scuderi


Politika prirode naslov je nove izložbe Fondazione Zimei. Predstava kustos Massimiliano Scuderi slobodno inspiriran se na razmatranje u knjizi Politika prirode Bruno Latour.

U svijetu kao što je to bio vratio iz modernosti nas stavlja na neizbježnu uvjetom da ne drže više ljudskog postojanja prednji dio stvari, ali unutar njih. Modernistička diferencijacija između politike i prirode za rastavljanje korita suvremenu definiciju političke ekologije, područje gdje nije na raspolaganju, razlikovati modernizaciju i napreduju po ekologiju. Važnost ekološke krize ne može se suditi politiku i prirodu što suprotnim stranama, kako bi im služe zajedno, kao što su mjerenja, bauku, prirodni rezervat, resursa i smetlišta.

Od 1960-ih Land Art umjetnika sudjelovalo krajolik i prirodne elemente određenom mjestu, za stvaranje umjetničkih djela s minimalizmom duha, odbijajući prirode ideju unutar aksioma konceptualne umjetnosti. Onda isti umjetnici povezati ih s lirskim i / ili političkim ciljem. Mnogi umjetnici su proučavali svoje istraživanje kroz ekološku krizu našeg vremena.Izložba će predstaviti djela:
Peter braniti, Sergio Limonta, Damir Očko, OHO grupe, Marco Strappato, Luca Vitone, Zafos Xagoraris