menu
ecologEAST - Art and Nature Beyond the Wall
PAV Parco Arte Vivente, Turin, Italy
17. March 2016 - 26. June 2016

SLUŽBENA STRANICA


Kustosica : Marco Scotini


Od 2014. uspješnog nastupa vegetacije kao političkog sredstva za , istraživački rad kustosa Marco Scotini na PAV je usmjerena na prostorima interakcije između umjetničke i ekološke prakse. Otvoren je u 2008. godini od inicijativu umjetnika Piero Gilardi, pav je mnoge stvari zajedno: javni prostor u gradu u tijeku, otvoreni izložbeni centar, mjesto susreta i vježbe u iskustvima, centar istraživanja zainteresirani u dijalogu suvremena umjetnost, znanost, priroda i ekologija.

Skupina pokazuju ecologEAST - Kultura i prirode s druge strane zida, ističe kako je, iz ove perspektive, svemiri stapale na stare kategorije 'zapadu' i 'istoka' nisu zapravo toliko različiti. Iako je u nekim inačicama s obzirom na drugom kontekstu, u tim godinama, mnoge istočnoeuropske umjetnike koncentrirati svoje umjetničke prakse na uzrok prirodnog okoliša u obeshrabrujući scenariju realnog socijalizma i njegove utopijske ideje dominantnog prirode - u utopiju s tragičnim ekološka posljedice. 

Umjetnici uključene u ecologEAST bi njihove prakse način da se označi učinke budala politike zaštite okoliša, pokušavajući - kroz sofisticirane, ali izuzetno izražajne jezike konceptualne umjetnosti - probuditi ekološku svijest svojih sugrađana. Većina radova imaju prolaznost, često imamo akcije: izložba nastoji rekonstruirati tragove tih iskustava, širokog spektra različitih pristupa prirode kojim upravlja poziciju da je suvislo ne antropocentrični.


Izložba će obuhvatiti radove:  Peter Bartos (Slovačka), Imre Bukta (Mađarska), Stano Filko (Slovačka), Ana Lupas (Rumunjska), Teresa Murak (Poljska), OHO Group (Slovenija), Pécsi Műhely (Mađarska), Zorka Ságlová (Češka), Rudolf Sikora (Slovačka), Petr Štembera (Češka), TOK Group (Hrvatska), Jiří Valoch (Češka).

Vezani sadržaj